Biz
Kurucular
YTÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
113 yıllık inovasyon kültürü
Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan ve 113 yıllık bir inovasyon kültürüne sahip olan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 2021 yıl sonu itibarıyla 11 fakülte ve 3 enstitüde yaklaşık 30.000 öğrenci eğitim görmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi, 2020 yılından itibaren 21. yüzyılın gerektirdiği atılımları gerçekleştirerek üniversite için yeni hedefler belirlemekte ve bu hedeflere ulaşmak için ilgili projeleri hızla uygulamaya koymaktadır. Bu bağlamda Türkiye’de Sıfır Atık Belgesi alan ilk üniversite olan YTÜ aynı zamanda engelsiz üniversite, sürdürülebilir kampüs, akıllı kampüs projeleri, temiz su ve temiz enerji kullanımına yönelik faaliyetleriyle de dikkat çekmektedir.
Ulusal ve uluslararası sahada görünürlüğünü dünya standartlarında ölçülür başarılarla artıran YTÜ, burs imkânlarıyla öğrencileri, yayın teşvik politikalarıyla da akademisyenleri desteklemektedir. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğündeki proje türlerinin çeşitlendirilmesi ve enstitülerde gerçekleştirilen tez çalışmalarının nitelik ve nicelik açısından geliştirilmesi amacıyla hem özendirici hem de kolaylaştırıcı tavrını ödün vermeden sürdürmeye devam etmektedir. 2021 Aralık ayında YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre “Araştırma Üniversiteleri” listesinde A1 grubunda Türkiye’nin en iyi beşinci araştırma üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi, 2003 yılında kurulan Teknopark ile de son üç yılın “En Başarılı Teknopark” ödülünün sahibi olmuştur.
YTÜ VAKFI
YTÜ’nün arkasındaki iyilik hareketi
YTÜ Vakfı, Yıldız Teknik Üniversitesinin gelişmesi, verimliliğinin artması, eğitim ve öğretim düzeyinin yükseltilmesi, mali kaynaklarının güçlendirilmesi, öğretim elemanlarının sorunlarının giderilmesi ve bunların yanı sıra mezunlarının iş birlikleri ile yardım ve desteklerini sağlayacak girişimlerde bulunulması amacıyla 1983 tarihinde kuruldu. YTÜ Vakfı YTÜ öğretim elemanları ile öğrencilerinin yurt içinde ve dışında yapacakları uzmanlık ve araştırma çalışmalarını desteklemek, teknik, teknolojik ve ekonomik konularda yaptıkları araştırmalar, buluşlar ile ülke ve insanlık yararına hizmet edenleri teşvik etmek ve ödüllendirmek adına üniversite yönetimi ile yakın bir iş birliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Vakıf, her yıl öğrenim için maddi olanaklardan yoksun yetenekli 1.000’den fazla Türk öğrenciye burs vermekte ve yurt içinde ve dışında yatılı ve yatısız öğrenim yapmalarını sağlamaktadır.
YTÜ YILDIZ TEKNOPARK
Yeni fikirlere değer katan teknoloji üssü
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2003 yılında temelleri atılan, 2009 yılında ise Davutpaşa Kampüsü’nde hayata geçirilen YTÜ Yıldız Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi’nde üç yıl art arda birinciliğini koruyarak alanında lider olmaya devam etmektedir. 21. yüzyılın girişimci üniversite modeli doğrultusunda Yıldız Teknik Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesinde hizmetlerine devam eden YTÜ Yıldız Teknopark, 20 yıla yakın süredir yeni fikirleri katma değerli çıktılara dönüştürmektedir. Sürdürülebilir gelişim ilkesi doğrultusunda büyümeye devam eden YTÜ Yıldız Teknopark, 2014 yılı sonunda faaliyete başlayan İkitelli yerleşkesi ve açılışı 2022 yılında yapılan Maslak yerleşkesinin hizmete girmesiyle birlikte bugün toplamda 177.664,49 bin metrekarelik alanda hizmetlerine devam etmektedir. YTÜ Yıldız Teknopark, Türkiye’nin Ar-Ge ve yenilik altyapısını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürürken bir yandan da üniversite-sanayi iş birliğinde sürdürülebilirliği sağlamak adına ileri teknolojiye ve yüksek standartlara sahip, üretken bir teknoloji merkezi olmak için faaliyetlerine tüm hızıyla devam etmektedir. Yapay zekâ ve yazılım alanında da birbirinden önemli girişimlere ev sahipliği yapan YTÜ Yıldız Teknopark, bu alanlarda ödül kazanan firmalarına tam destek vermektedir.
YTÜ Yıldız Teknopark, bu iki alanın yanı sıra telekomünikasyon, elektronik, ilaç, kimya, havacılık, sağlık, enerji, savunma sanayi, inşaat, gıda gibi birçok sektörde 200’ü kuluçka girişimi olmak üzere 750’den fazla firma ve 14.000’den fazla nitelikli Ar-Ge ve yazılım personeline ev sahipliği yapmaktadır.
KADROMUZ
ÖZLEM ÜLKER GÜNAL
Genel Müdür ve Okul Müdürü
KEZBAN KÖSE SAMATLI
IBPYP Koordinatörü ve İngilizce Alan Lideri
NİLGÜN AKGÜN ALP
Müdür Yardımcısı ve İlkokul Alan Lideri
MELİS DÖŞLÜOĞLU ALTINOK
Müdür Yardımcısı
MURAT ÖZKAN
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve
Eğitim Teknolojileri Lideri
ELİF İZİBELLİ
Müzik Öğretmeni ve Kutlama
Programları ve Sanat Alan Lideri
ECE ÖZTÜRK COŞGUN
Okul Öncesi Öğretmeni ve
Okul Öncesi Alan Lideri
TÜLAY SAĞLAM
Kütüphane Öğretmeni
SERA İYONA ASIĞIĞAN
Program Geliştirme Uzmanı
EDA MATRACI
Ölçme Değerlendirme Uzmanı
AYÇA ŞENÇAĞ
Rehberlik ve Psikolojik
Danışmanlık Öğretmeni
MAİDE NUR DOĞU
Rehberlik ve Psikolojik
Danışmanlık Öğretmeni
ŞEVVAL ÇİÇEK DERECİK
Okul Öncesi Öğretmeni
GÜLDEN BAKİ
Okul Öncesi Öğretmeni
BETÜL ÇELİK KUŞ
Sınıf Öğretmeni
DEMET APAYDIN
Sınıf Öğretmeni
İMRAN YILMAZ
Sınıf Öğretmeni
SUAT DAĞ
Sınıf Öğretmeni
TANER DAYAK
Sınıf Öğretmeni
SERAP YILDIZ
Sınıf Öğretmeni
MELİHA DİNÇER
İngilizce Öğretmeni
BETÜL KARAPIÇAK
İngilizce Öğretmeni
SEMA NUR KOÇ
İngilizce Öğretmeni
SELİN SEVİNÇ MUTLU
İngilizce Öğretmeni
ATAKAN ATAKAY
İngilizce Öğretmeni
ÖZLEM GÜMÜŞELİ
İngilizce Öğretmeni
AYŞENUR ATEŞ
İngilizce Öğretmeni
EMİNA MERVE ARPACI
Bilim ve Ekoloji Öğretmeni
EDA ERDOĞAN
Görsel Sanatlar Öğretmeni
METE KILIÇ
Beden Eğitimi ve Sağlık Öğretmeni
YEŞİM KARTAL
Okul Öncesi Yardımcı Öğretmeni
BETÜL TEKER
Resmi İşler ve Kariyer Ofisi Uzmanı
GÜLŞEN AKGÜN
Kabul Ofisi ve Veli İletişim Uzmanı
NESRİN DAĞDEVİREN
Yönetim Asistanı
Amaç Bildirgemiz
Çevresel, ekonomik ve sosyal olarak hızla değişen dünyada toplumların sürdürülebilir esenliği için sorumlu, duyarlı, ilişkilerini yönetebilen ve kendini bilen çok yönlü bireyler olarak, etik ve estetik özellikler taşıyan bir akademik üretkenlikle geleceği tasarlayabilen, uluslararası açık görüşlülüğe sahip, girişimci ve yaşam boyu öğrenen lider bireyler yetiştirmek.
Vizyonumuz
Bireysel ve toplumsal farkındalığı gelişmiş, geleceği tasarlayan bireyler yetiştirmek.
Okul Müdürümüzün Mesajı
İyi bir çocukluk, iyi bir gelecek!
Kıymetli Veliler,
Gelecek ile bir görüşme yapmak isterdim öğretmen olarak.
Bak derdim göğsümü gere gere, ne güzel çocuklar yürüyor sana doğru. Kendini bilen ve çevresine iyi bakan çocuklar.
Bir yanına bilgi, bir yanına beceri, bir yanına da kalbini koyarak yaşamı dengede tutabilen çocuklar…
112 yıl önce kurulmuş bir üniversitede ilkokula başlayan çocuklar.
Çocukluk yıllarının kıymetini anlatırdım biraz. Ardından güvendesin derdim.
Bizim çocuklar hazırlık yapıyorlar. Öğrenme topluluğumuzun bir parçası olan öğretmenlerimiz ve velilerimiz de burada, onların daima yanında.
Hep birlikte sizin için, geleceğimiz için el ele verdik, derdim.
Yıldız Teknik Üniversitesi Okulları olarak; çevresel, ekonomik ve sosyal alanlarda hızla değişen dünyada çocuklarımızın bugünkü iyi hallerinin geleceğimizin esenliği olacağını biliyoruz. Eğitim felsefemizi oluştururken de bu gerçekliği en merkeze aldık.
Bu sebeple dünyanın en gerçek okullarından birine hoş geldiniz.
Sevgilerimle,
Özlem Ülker Günal
YTÜ Okulları Genel Koordinatörü ve Kurucu Okul Müdürü
Yıldız Değerler
Deneyim
YTÜ Okulları, öğrencilerinin iddialı bir akademik içerik ile performanslarını üst düzeye çıkaracak gerçek deneyim ortamları oluşturur.
Dönüşüm
YTÜ Okulları, öğrencilerinin 21. yüzyıl becerilerinin geleceğin teknolojisi içinde ayırt edici insani yeterliklere dönüşümüne ev sahipliği yapar.
Bilgelik
YTÜ Okulları, öğrencilerini açık görüşlü ve çok yönlü gelişimleri ile hayalini kurduğumuz adil bir dünyada proaktif birer ruh olarak etkinleştirir.
Liderlik
YTÜ Okulları, öğrencilerinin tutkularını keşfetmelerine yardımcı olur, onları bulundukları toplumda ve dünyada liderlik görevi alarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak üzere hazırlar.
Esenlik
YTÜ Okulları, öğrencilerini bugünkü dengeli ve sağlıklı kimlikleri ile gelecekteki esenliğimizin birer mimarı olarak yetiştirir.
Eğitimin Yıldız Elementleri
YTÜ Okullarının benimsemiş olduğu eğitim felsefesi Eğitimin Yıldız Elementleri ile tanımlanır. YTÜ Okulları olarak biz, öğrencilerimizin yaşam boyu sahip olması hedefi ile belirlemiş olduğumuz bu elementleri akademik kimliğimizin yapı taşı ve destekleyicisi olarak görürüz.
Dönüştürücü Yeterlikler
Yıldızlı çocuklarımızın, kendini bilen, sorumlu, duyarlı, bağımsız ve irade sahibi bireyler olacaklarına eminiz. Onlar kişisel, ailesel, bölgesel, ulusal ve küresel duyarlılıklarını dijital dünyalarda da ortaya koyabilen dünya vatandaşı liderler olarak yetişecekler. Fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak sağlıklı olan bu çocuklar zorluklara karşı dirençli, bağ kurabilen ve ilişkileri yönetebilen yapıdadırlar.
Bilgelik
Yıldızlı çocuklar, insani değerlerle taçlandırdığı etik anlayışını, güzel bakabilmeyi ve güzeli görebilmeyi sağlayan estetikle birleştirir. Bu bakış açısı esnekliği geliştirirken kabulü kolaylaştırır. Başkalarının da haklı olabildiğini bilen, kapsayıcı ve açık görüşlü çocuklarımız, hayalini kurduğumuz daha adil bir dünya düzeninin oluşması için aynı zamanda birer gönüllüdür.
Bilgi, Beceri, Tutum ve Değerler
Bilgi, çocuklarımız için geleceğin yapı taşı olmakla birlikte, beceri gelişimini desteklerken tutum ve değerlerle anlam kazanır. Öğrenciler düşünme, iletişim, iş birliği becerilerinin yanı sıra organizasyonel ve sosyal beceriler ile derinleştirilmiş uygulamalarla proje odaklı bir yaklaşım içinde deneyimsel bir öğrenme yolculuğunun baş rolü olurlar.
Yaşam Boyu Öğrenme
Sürdürülebilir liderlik, eylem, öngörü ve dönüşümlü düşünme becerisiyle yaşam boyu öğrenme deneyimidir. Bu deneyim öğrenmeyi öğrenme ortamı içinde yer alan çocuklarımızın değer inşa eden, problemlere çözüm arayan, toplumsal sorunlara duyarlı inovatif girişimciler olarak yetişmelerini destekler. İçinde hiç sönmeyen bir öğrenme tutkusu olan çocuklarımız, güçlü birer proje üreticisi, lideri ve uygulayıcısı olarak toplumsal dönüşüme katkı sağlarlar.